Skip to main content

Cybersecurity Quickscan

Cybersecurity Quickscan

Cybersecurity Quickscan

Gratis Cybersecurity Quickscan

De Cybersecurity Quickscan wordt uitgevoerd volgens het NIST Cybersecurity Framework en behandelt door middel van vragen vijf essentiële onderdelen om cybersecurityrisico’s te beheren.

Identify

De functie Identify is de basis voor een goede beveiligingsstrategie. Het is belangrijk dat een organisatie weet welke bedrijfsmiddelen ze heeft, zoals hardware, software, data en diensten. Dit inzicht helpt om de risico’s goed te beoordelen en te beheren. Door de bedrijfsomgeving en de bijbehorende risico’s goed te begrijpen, kan een organisatie een goede structuur en risicomanagementstrategie opzetten.

Protect

De stap Protect richt zich op het invoeren van maatregelen om te voorkomen dat bedreigingen schade aanrichten. Dit omvat het beheer van toegangsrechten, het beschermen van gegevens en het onderhouden van systemen. Medewerkers kunnen vaak een zwakke plek zijn in cybersecurity. Door hen te trainen en bewust te maken van mogelijke risico’s, wordt deze zwakke plek aangepakt.

Detect

Met Detect ontwikkelen organisaties mogelijkheden om actief te controleren en verdachte activiteiten te herkennen. Dit is belangrijk omdat snelle detectie van problemen kan helpen om grote schade te voorkomen. Door continu netwerken en systemen te monitoren, kan een organisatie afwijkingen snel opmerken. Dit is nodig om goed te kunnen reageren op incidenten.

Respond

Na het ontdekken van een incident is de functie Respond belangrijk. Een snelle en gecoördineerde reactie kan de schade beperken en de hersteltijd verkorten. Het maken van een responsplan, met communicatiestrategieën en analyseprocedures, zorgt ervoor dat een organisatie klaar is om goed te reageren op een cybersecurityincident. Dit omvat alles van het aanpakken van de dreiging tot het communiceren met betrokken partijen.

Recover

Tot slot helpt de functie Recover organisaties om na een incident weer normaal te functioneren. Dit houdt in dat er plannen moeten zijn om diensten en systemen te herstellen, en dat er van het incident geleerd moet worden om de weerbaarheid in de toekomst te vergroten. Goede communicatie is ook hierbij belangrijk, zowel intern als naar externe partijen.

Maak een afspraak

Zorg voor een veilige en beschikbare productieomgeving. Maak nu een afspraak voor een gratis cybersecurity quickscan en ontdek hoe u uw organisatie beter kunt beschermen. Klik hier om een scan te plannen!

Vragen? Neem contact met ons op